מאפה ים תיכוני

מאפה חגיגי ליום העצמאות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג פלפל ירוק
  • 1 ק"ג חצילים
  • 1 ק"ג עגבניות שרי
  • 3 י"ח שום
  • 1 כוס עלי בזילקום
  • 100 גרם צנוברים קלוים
  • 0.5 כוס שמן זית
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח גס
  • כפית שום כתוש
  • 1 י"ח בגט
  • 1 ק"ג פלפל אדום

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. פורסים את הפלפלים והחצילים לפרוסות ואת ראשי השום לחצי.
2. משרים את הירקות במרינדה שמורכבת מ- 3 כפות שמן, 0.5 כפית מלח, 0.5 כפית פלפל שחור,כפית שום כתוש כשעה.
3. צורבים את הירקות בגריל.
4. את שיני השום מפרידים.
5. פורסים את הבגט לפרוסות וצורבים אותם בגריל.
6. חותכים את העגבניות שרי ואת העלי בזילקום לחצי ומערבבים אותם עם הצנוברים שמן הזית המלח והפלפל והצנוברים ושיני השום.
7. על פרוסות הבגט מסדרים את הפלפלים והחצילים.
8. בצלחת מניחים את עגבניות השרי ומסדרים על העגבניות את פרוסות הבגט.
דרג: