מאפה חציל, כרישה, בולגרית, טחינה וסומק

מאפה גבינתי וטעים שיהפוך כל שולחן למושלם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה חציל, כרישה, בולגרית, טחינה וסומק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 400 גרם קמח תופח
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "של פעם" של תנובה
  • 200 גרם חמאת תנובה מעט רכה, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 קורט מלח
  • למילוי:
  • שום כתוש
  • 1 חציל
  • 1 כף שמן זית
  • מלח גס
  • 10 ס"מ כרישה קלופה
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית טחינה גולמית
  • מעט סומק
  • 1 חבילת גבינת פיראוס בולגרית, מגורדת מעל פומפייה גסה
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה
  • לעיטור:
  • חופן שומשום
  • קצח שחור

אופן הכנה:

אופן הכנת הבצק:

1. את חומרי הבצק מעבדים במעבד מזון, בתחילה במהירות נמוכה ואז בגבוהה.
2. לשים קצת את הבצק שנוצר בידיים מקומחות, יוצרים כדור ומעבירים למקרר לשעה.
3. לאחר שעה - מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק לעובי בינוני. קורצים עיגולים גדולים ומעבירים למקרר ל-20 דקות נוספות.

אופן הכנת המילוי:

1. את החציל קולים לריכוך בתנור חם מאוד, מסירים את העוקץ, קולפים וחותכים לקוביות בינוניות
2. מחממים כף שמן זית ומקפיצים את הכרישה לצלייה קלה בתיבול של מעט פלפל שחור גרוס.

אופן הרכבת המאפה:

1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. מעל כל חצי עיגול בצק מורחים מעט שום ומעליו עורמים כמה קוביות חציל. מפזרים מעל החציל מעט מלח גס. מעל מניחים קצת מהכרישה.
3. יוצקים כפית של טחינה ומעל מפזרים מעט סומק. מניחים מערום קטן של בולגרית מגוררת ומעל כמה קוביות עגבניה.
4. מקפלים בעדינות את הבצק לסגירה אך לא מהדקים את הקצוות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
5. מורחים בביצה כל מאפה וחוצים לרוחב. מעל מפזרים מעט קצח עם שומשום. אופים למשך 15-20 דקות ומגישים חם.
דרג: