מאפה חצילים וזוקיני עם קרם גבינות

מאפה חצילים וזוקיני עם קרם גבינות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה חצילים וזוקיני עם קרם גבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות\תבנית עגולה ( לא מתפרקת ) בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים קלופים, פרוסים וחתוכים לרצועות
  • 3 זוקיני חתוכים לרצועות
  • 2 כפיות מלח
  • שמן לטיגון עמוק
  • לקרם גבינות
  • 1 גביע גבינת תנובה 9% במשקל 250 גרם
  • 1 גביע גבינת תנובה 5% במשקל 100 גרם
  • 1 גביע שמנת של פעם
  • 100 גרם קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 100 גרם פיראוס בולגרית מגוררת
  • 0.75 כוס עשבי תיבול קצוצים ( עירית, שמיר, ריחן, טימין )
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • מלח, פלפל לבן
  • תבנית עגולה ( לא מתפרקת ) בקוטר 26 ס"מ משומנת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. זורים על החצילים מלח ומניחים בצד לשעתיים. שוטפים ומיבשים.

2.  מטגנים את החצילים והזוקיני, כל ירק בנפרד בשמן לטיגון עמוק עד שיזהיבו, מניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן. מסדרים לסירוגין על תחתית התבנית.
3. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות).

4. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים לקרם גבינות, מעבדים לבלילה אחידה, יוצקים לתבנית ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם עם לחם טרי.

 
דרג: