מאפה חמשת הבצלים בשמנת וקולאז

מאפים מלוחים שעושים טוב: פשטידות, קישים, מאפים מלוחים, פיצות, לחמניות גבינה, עוגיות מלוחות, ברוסקטה, בואיקוס ועוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מאפה חמשת הבצלים בשמנת וקולאז
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • ¼ כפית מלח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • ½ גביע שמנת אורגינל 15%
  • למלית:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2 בצלים יבשים פרוסים
  • 2 בצלים סגולים קצוץ דק
  • 1 צרור עירית קצוצה
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 כרישות פרוסות ( החלק הלבן בלבד )
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף חרדל דיז’ון
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • ½ כוס חלב או 200 מ"ג קרם פרש
  • 3 ביצים
  • 150 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שמים במעבד מזון קמח אבקת אפייה, קולאז’ קצ’קבל, מלח וחמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את השמנת ומעבדים לכדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט על הדפנות ומקררים שעה.
2. ממיסים במחבת חמאה, מוסיפים בצל יבש, בצל סגול וכרישה ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים מתרככים. מוסיפים את הבצל הירוק והעירית ומטגנים עוד 3 דקות. מתבלים במלח ובפלפל מוסיפים את החרדל והקמח בוחשים ומסירים מהאש. מוסיפים שמנת, חלב או קרם פרש, ביצים וקולאז’ קצ’קבל. מערבבים ויוצקים לתבנית.
3. אופים כ- 45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
דרג: