מאפה זיתים עם גבינת פטה ואגוזי קשיו

מאפה גבינה מלוחה בתוספת ייחודית של אגוזי קשיו, מתאים לאירוח קליל או כחלק מארוחת ערב חלבית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה זיתים עם גבינת פטה ואגוזי קשיו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מאפים/תבנית חד-פעמית בקוטר 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5½ כוסות (800 גר') קמח לבן מנופה
  • 1 קוביה או שקית שמרית
  • 1 משפר לאפיה ביתית
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 50 גר' חמאה
  • 1 קופסא (560 גר') טבעות זיתים שחורים
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1 כפית מלח
  • למילוי:
  • 300 גר' גבינת פטה
  • 100 גר' אגוזי קשיו
  • 1 ביצה טרופה למריחה

אופן הכנה:

הכנה:
1. לשים בקערת מערבל את כל החומרים לבצק (פרט לזיתים) וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
2. להוסיף את הזיתים לקראת סוף הלישה.
3. משהים מכוסה לתפיחה כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
4. מרדדים כל גוש לעיגול בגודל התבנית ומניחים בתבנית משומנת.
5. משהים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
6. פורסים את גוש הפטה למקלונים בגודל 1 x 1 ס"מ ובאורך 3-2 ס"מ.
7. תוקעים את המקלונים לתוך הבצק שתפח בתבנית במרחק של מספר ס"מ האחד מהשני.
8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים אגוזי קשיו שבורים גס.
9. אופים כ-30-25 דק' בתנור שחומם מראש ל-180ºC.

דרג: