מאפה גבינת עמק וירקות

לחמניות יפהפיות ומושלמות לאירוח והכי חשוב - פשוטות להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: סבינה ולדמן \

צילום: אסף אמברם \

עיצוב: דלית רוסו

דרג:
מאפה גבינת עמק וירקות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 בטטה קטנה קלופה
  • ‏1 זוקיני גדול
  • ‏1 חבילה (600 גרם) בצק מופשר על פי הוראות
  • קמח לקימוח
  • ‏2/3 כוס פתיתי גבינת עמק
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית

אופן הכנה:

1. מכינים את הירקות: חוצים את הבטטה לאורך ופורסים לפרוסות דקות מאוד. מערבבים 2 כוסות מים עם כפית מלח ומשרים בהם את פרוסות הבטטה ל-10 דקות. מסננים ומייבשים היטב על נייר סופג או מגבת. 
2.  פורסים זוקיני לאורכו לפרוסות דקות מאוד.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות. 
4. מרכיבים ואופים: חותכים מהבצק רצועות באורך 20 ס"מ ורוחב 4 ס"מ ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות. מניחים פרוסות בטטה לאורך החלק העליון של כל רצועת בצק, כאשר הפרוסות חופפות מעט ובולטות מעל הבצק. מפזרים פתיתי עמק, מקפלים את הבצק לשניים לאורך, כך שיכסה את המלית ומגלגלים לקבלת צורה של שושנה. מעמידים את ה"שושנים" בשקעים של תבנית מאפינס. מברישים את פני המאפים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מכינים באותו אופן "שושנים" עם זוקיני.
5. אופים כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב היטב והירקות מתרככים אך שומרים על צורתם. מגישים חמים. אפשר להקפיא ולחמם כמה דקות בתנור חם.
דרג: