מאפה גבינת כנען, זוקיני ועגבניות מיובשות

מאפה גבינה וזוקיני המכיל גם שמנת וחמאה, מאפה חם ומנחם ומהיר הכנה, מתאים במיוחד לארוחת ערב חורפית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מגזין "על השולחן"

דרג:
מאפה גבינת כנען,  זוקיני ועגבניות מיובשות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית מלבנית 22x32 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 זוקיני חתוכים לעיגולים בעובי 3 מ"מ (אפשר זוקיני בשני צבעים)
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית סחוטות וקצוצות גס
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים טרופות
  • 3 כפות קמח
  • 1 כף עלי טימין

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה, מוסיפים חמאה ומקפיצים את הקישואים 5-4 דקות עד שמזהיבים. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שום ועגבניות מיובשות, מלח ופלפל ומקפיצים כחצי דקה. מכבים את הלהבה ומצננים מעט.
3. מפוררים גבינת כנען לקערה, מוסיפים שמנת לבישול, ביצים, קמח, עלי טימין ערבבים. מוסיפים את תערובת הזוקיני, ממליחים ומפלפלים בנדיבות ומערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד שהמאפה משחים ומתייצב.
דרג: