מאפה גבינות שקדים ושמנת

מאפה בצק פילו קריספי עם מלית גבינה עשיר בתוספת שקדים וזיתים, מנה קלה להכנה ומתאימה לאירוח בחג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה גבינות שקדים ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 8 מנות/תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם בצק פילאס של מעדנות
  • למלית:
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 50 גרם זיתים שחורים מגולענים
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח, פלפל שחור
  • מלח
  • 300 גרם גבינות צאן חתוכות לקוביות קטנות ( קשקבל, פרומעז, פטה, קממבר )

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), משמנים תבנית.
2.  מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתבנית ולדפנות. מפזרים מעל גבינות, שקדים וזיתים.
3. טורפים בקערה שמנת, ביצים וקמח מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות עד להזהבה.
4. מגישים חם עם ריוויון צונן וסלט ירוק.


דרג: