מאפה גבינות, צנוברים ופרומעז

מאפה גבינות עשיר, עם בצק פריך, צנוברים וגבינת פרומעז. אידיאלי לארוחה חלבית או לאירוח בחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מאפה גבינות, צנוברים ופרומעז
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 1 ו-3/4 כוסות קמח
  • 130 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 3 כפות מים קרים
  • למלית
  • 1 גביע גבינה לבנה תנובה 9%
  • 1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 200 גרם גבינת פטה פיראוס מגוררת
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות עלי טימין מופרדים מהענפים
  • צרור עירית קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כפות צנוברים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 גליל גבינת קולאז’ פרומעז פרוסה

אופן הכנה:

1. מכניסים למעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית, מוסיפים חלמון ומים ומעבדים לכדור בצק אחיד. שוטחים את הבצק בשכבה אחידה על תחתית התבנית ומעט על הדפנות ומקררים חצי שעה. מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות).
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, פרט לגבינת הפרומעז ויוצקים לתבנית. מסדרים מעל את גבינת הפרומעז.
3. אופים כ-50 דקות עד שהמאפה מזהיב. ממתינים חצי שעה, פורסים למנות ומגישים.
 
דרג: