מאפה גבינה תאנים ותמרים

מאפה גבינה תאנים ותמרים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
מאפה גבינה תאנים ותמרים
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 8 מנות\תבנית פאי חד פעמית בקוטר 29

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5% שומן מסדרת השף הלבן
  • 0.5 ק"ג תאנים
  • 150 גרם תמרים מגולענים
  • 3 ביצים
  • 0.75 כוס קמח תופח
  • 0.75 כוס סוכר
  • + 0.25 כוס סוכר
  • תבנית חד פעמית לאפיה, משומנת
  • תבנית פאי חד פעמית בקוטר 29 משומנת בחמאת תנובה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מפזרים בתבנית 1/4 כוס סוכר. 
2. חוצים את התאנים ומסדרים 3/4 מהכמות במעגל חיצוני בתבנית. משאירים שוליים של 1 ס"מ משפת התבנית . 
3. לסדר מעגל פנימי וחופף של תמרים ולסיום את שארית התאנים במרכז .
4. מערבבים את הגבינה עם ביצים ויתרת הסוכר. 
5. מקפלים את הקמח לתוך תערובת הגבינה ומערבבים היטב .
6. יוצקים מעל התאנים והתמרים ומיישרים בעזרת מרית .
7. מניחים את תבנית המאפה בתוך תבנית שנייה, עמוקה מעט. מוסיפים כ 3-4 כוסות מים 
(ליצירת אמבט מים) ומניחים בתנור שחומם מראש ל -170 מעלות. 
8. אופים 45 דקות עד שמוכן .
9. מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה .

ניתן להגיש חם או קר .
דרג: