מאפה גבינה עשבי תיבול וזיתים

מאפה גבינה מהיר וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון מאת שף אופיר וידבסקי

דרג:
מאפה גבינה עשבי תיבול וזיתים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מעט חמאת תנובה מומסת לשימון
  • 2 חופני עלי בזיליקום טריים
  • 1 חופן עלי נענע
  • 1 חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 חופן עלי אורגנו טרי
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
  • 1/2 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 2 ביצים
  • 12 זיתים שחורים מגולענים קצוצים

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מושחים את התבניות האישיות בחמאה מומסת ומפזרים מעט פתיתי פרמזן, מנערים את השאריות ומשאירים את מה שנדבק לחמאה.
3. מכניסים למעבד מזון את עשבי התיבול וחצי מכמות הגבינה הלבנה לאפיה והשמנת.
מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מפעילים את מעבד המזון ומערבבים עד לקבלת צבע ירקרק.
4. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את שארית הגבינה לאפיה והשמנת.
מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואת פתיתי גבינה הצהובה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה ושוב מערבבים היטב.
5. בעזרת כף, ממלאים את התערובת בתבניות האישיות המשומנות, כמעט עד הסוף. מפזרים מעל מעט זיתים קצוצים.
6. אופים בתנור (שחומם מראש) למשך 20 דקות. הסופלה אמור להיות פריך מבחוץ ורך מבפנים.

 
דרג: