מאפה גבינה מתוק-מלוח

מאפה גבינה מהיר הכנה, מתאים להגשה בארוחת בוקר מפנקת או באירוח בין-ערביים.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה גבינה מתוק-מלוח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 375 גרם (1/2 גביע) גבינה לאפיה 5%
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם (1 חבילה) חמאה מומסת
  • 1/2 כוס חלב
  • 6 כפות שומשום

אופן הכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית אפייה מרובעת, אם משתמשים בתבנית חד-פעמית, אין צורך בשימון.
2. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במהירות גבוהה. מוסיפים את הגבינות ואת הקמח. מוסיפים את החמאה, תוך כדי ערבול, ולבסוף מוסיפים את החלב. ממשיכים בערבול, עד לקבלת בלילה אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הסומסום.
4. אופים בתנור (שחומם מראש) למשך 10-15 דקות, עד שחלקו העליון של המאפה משחים יפה.
5. חותכים לקוביות ומגישים חמים, או מחומם.


 

דרג: