מאפה גבינה מלוחה נימוחה

מאפה טעים וריחני מתאים לחג השבועות, לאירוח או לכל ארוחה חלבית

מאת: מיטל ריזגן

דרג:
מאפה גבינה מלוחה נימוחה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק :
  • 1 כף בצל מטוגן
  • 1 חלמון
  • 1כוס קמח
  • 40 גרם חמאה קרה
  • 1 כף פירורי לחם
  • 6 כפות שמן זית
  • למלית :
  • 3 ביצים
  • 225 גרם גבינת נפוליאון של תנובה 30%
  • 1 גביע שמנת חמוצה של תנובה 15%
  • 100 גרם גבינת כנען 5% של השף הלבן
  • 100 גרם פטה כבשים של תנובה
  • 4 כפות שמנת לבישול 10% של השף הלבן
  • 1/2 חבילת פטריות שמפיניון חתוכות
  • 4 כפות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • לקישוט :
  • פתיתי פרמזן של השף הלבן
  • עגבניות שרי חצויות
  • טבעות זיתים שחורים

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי הבצק לעיסה אחידה, משטחים בתבנית אפייה עגולה משומנת ואופים כ-15 דקות בחום גבוה.
2. הכנת המלית : מערבבים בעזרת מטרף ידני את חומרי המלית לתערובת אחידה. מוזגים על הבצק את התערובת. מפזרים מעל פתיתי פרמזן ולסיום מקשטים מסביב בעגבניות שרי וטבעות זיתים. אופים ב-200 מעלות במשך 10 דקות. מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 40-50 דקות עד להזהבה.

דרג: