מאפה גבינה וצימוקים

מאפה בצק פילו פריך ובו מלית גבינה מתוקה עם צימוקים, מנה מתאימה לאירוח בימי חג שבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה גבינה וצימוקים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה 600 גרם בצק פילאס תורכי של מעדנות
  • 1 ביצה טרופה
  • למלית:
  • 500 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 6-5 כפות סוכר
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלבונים
  • לעיטור:
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. פורסים את עלה הפילאס על משטח עבודה, חותכים ל-10 מלבנים שווים. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית.
2. שמים על משטח עבודה מלבן בצק, מניחים לאורך הצלע הארוכה של הבצק מעט מהמלית ומגלגלים פעם אחת. מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים עד הסוף. מדביקים את קצה העלה בביצה טרופה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. לאחר הכנת המאפים מורחים את הבצק בביצה טרופה, אופים כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים פושר בעיטור אבקת סוכר.
דרג: