מאפה גבינה וממרח זיתים

מאפה גבינה וממרח זיתים קל ומהיר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
מאפה גבינה וממרח זיתים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 35 פרוסות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם גבינת "עמק" חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינת "גבע פרמזן" של "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1.25 כוסות קמח כוסמין מלא (או קמח לבן)
  • 3 כפות אבקה להכנת פירה (מהסוג שנמכר בשקיקים בקופסאות או בכוסות להכנת מנה אישית מהירה)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 0.5 כפית קורנית (טימין) מיובשת, או 1 כפית עלי קורנית טריים
  • 0.5 כפית מלח
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 צנצנת (190 גרם) ממרח זיתים ירוקים "אוליביה"

אופן הכנה:


1. מרסקים את גבינת העמק ואת גבינת הפרמזן במעבד מזון לפירורים בינוניים. מוציאים לקערית 5 כפות מפירורי הגבינה ושומרים בצד.
2. מוסיפים לקערת המעבד את שני סוגי הקמח, אבקת פירה, אבקת אפייה, קורנית ומלח. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים גבינה לבנה ו־2 כפות שמן זית, וממשיכים לעבד לבצק חלק וגמיש שאיננו נדבק לידיים. (להכנה במיקסר או ללישה ביד - מגררים את הגבינות הקשות על מגררת בינונית. משתמשים בחמאה בטמפרטורת החדר.)
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור גדולה בדף של נייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על לוח חיתוך גדול (אין צורך לקמח) לעלה מלבני שמידותיו 27x18 ס"מ. מורחים על כל עלה שליש מכמות ממרח הזיתים - משאירים שוליים נקיים ברוחב 3 ס"מ לאורך אחד השוליים הארוכים של המלבן. מגלגלים את מלבן הבצק לגלילה מצד השוליים המרוחים לעבר השוליים הנקיים. מעבירים את הגלילים לתבנית, וצובטים את הקצוות כדי לסגור אותם. מברישים את הגלילים בשמן הזית הנותר, וחותכים כל גליל לכל עומקו ל־12 פרוסות שוות. זורים על הגלילים את פירורי הגבינה השמורים.
5. אופים במרכז התנור במשך 30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון שחום־זהוב. מצננים בתבנית. מפרידים בין הפרוסות בסכין חדה. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
דרג: