מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבניות מיובשות

מאפה בשרי בטעמי מזרח תיכון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבניות מיובשות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתערובת הבשר:
  • 1/2 ק"ג בשר טחון טרי "אדום אדום"
  • 2 תפו"א בינוניים מבושלים מעוכים
  • 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • 2 כפות גדושות פרורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3/4 כפית מלח
  • קורט סוכר
  • למילוי:
  • 2 כפות גדושות בזיליקום קצוץ גס
  • 4 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • 1 כפית שטוחה עלי תימין/קורנית טרי
  • 4 כפות גדושות פירורי לחם
  • 7 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 20 עגבניות מיובשות קצוצות גס

אופן הכנה:

1. מחממים תנור אפייה ל °C250.
2. מערבבים את כל רכיבי תערובת הבשר עד שנוצרת תערובת אחידה.
3. מערבבים את כל רכיבי המלית (למעט העגבניות) עד שנוצרת תערובת אחידה.
4. משמנים ומקמחים היטב את תבנית האפייה.
5. פורסים מחצית מכמות הבשר בתחתית התבנית ומעט בדפנות. 
6. מורחים את תערובת עשבי התיבול על התבנית בצורה אחידה, ומפזרים מעל את העגבניות המיובשות הקצוצות.
7. מכסים את תערובת עשבי התיבול והעגבניות בתערובת הבשר שנותרה.
8. בעזרת נייר האפייה, עוטפים את התבנית מבחוץ כך שמשני הצדדים יהיה פתח. 
9. בידיים רטובות, מרטיבים מעט את הנייר ומכניסים לתנור החם לאפייה של 30 דקות.
10.מוציאים את הרולדה, ממתינים כ 10 - 15 דקות לפני שמסירים את הנייר. פורסים ומגישים חם.

 
דרג: