מאפה ברוקולי ופרמזן

מאפה ברוקולי משביע בשילוב גבינת פרמז'ן וגבינת מוצרלה, מנה נהדרת לארוחת ערב משפחתית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה ברוקולי ופרמזן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות/תבנית עגולה בקוטר 24-22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם תפרחות ברוקולי מוקפאות "סנפרוסט"
  • 3 ביצים
  • 3 כפות מיונז
  • מלח
  • פלפל
  • 4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 4 כפות גבינת מוצרלה מגוררת

אופן הכנה:

הכנה:
1. חולטים את התפרחות במי מלח רותחים במשך 5 דקות, מוציאים בכף מחוררת ומסננים.
2. בינתיים מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב.
3. טורפים את החלמונים עם המיונז ועם הגבינות ומערבבים עם הקצף בתנועות קיפול עדינות.
4. מניחים את התפרחות בתבנית משומנת, מתבלים, שופכים עליהן בעדינות את תערובת הקצף ואופים ב-180 מעלות. במשך 40 דקות.

הערה: ניתן גם להחליף את תפרחות הברוקולי: בכרובית או תרד עלים מוקפאים, מסוננים וסחוטים או בשעועית ירוקה חתוכה מבושלת 10 דקות ומסוננת.
דרג: