מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים

מאפה בצק פילאס של בני סיידא במיוחד לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בצק פילאס גבינות ושקדים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילת בצק פילאס תורכי מעדנות ומופשר
  • מלית:
  • 300 גרם גבינות צאן חתוכות לקוביות קטנות מסוגים שונים (קולאז’ קצ’קבל, קולאז’ פרומעז, קולאז’ קממבר, פטה פיראוס,בולגרית עיזים פיראוס)
  • 50 גרם זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 200 מ"ג קרם פרש או גביע שמנת של פעם 27%
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מפזרים על הבצק את הגבינות והזיתים.
2. טורפים בקערה שמנת, קרם פרש, ביצים וקמח ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים לתבנית משומנת. זורים מעל את השקדים ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה. מגישים חם עם ריוויון צונן.

 

דרג: