מאפה בצק עם תפוחים וקרם פטיסייר בזיגוג קפה

מאפה ריחני ומפנק המשלב בצק פריך, תפוחים טריים שטובלים בקרם פטיסייר עשיר ומעוטר בנגיעות קפה וחמוציות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: קובי פרסול

דרג:
מאפה בצק עם תפוחים וקרם פטיסייר בזיגוג קפה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 תפוחים
  • לפטיסייר:
  • 2 חלבוני ביצה
  • 3 חלמונים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ 1 כף קורנפלור
  • ½ כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן</P><P>לבצק:
  • 350 גר' קמח תופח
  • 1 גביע יופלה בטעם תפוח או תות
  • 200 גר' חמאת תנובה רכה
  • לזיגוג:
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות קפה נמס איכותי
  • 5 כפיות מים רותחים
  • לעיטור:
  • חמוציות

אופן הכנה:

פורסים את התפוחים דק לפרוסות משולשות ומשרים במים עם מעט מיץ לימון.
להכנת הקרם:
1. טורפים היטב את החלמונים בסיר בינוני למרקם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הסוכר והקורנפלור וטורפים מעט.
2. מעבירים את החלב וחצי מכמות השמנת לסיר קטן ומחממים לחום בינוני.
3. מוסיפים לחלמונים באיטיות את תערובת החלב והשמנת תוךכדי טריפה.
4. מחממים את התערובת בחום בינוני מעל אש גלויה תוך כדי טריפה רצופה עד לקבלת מרקם אחיד, סמיך והומגני. חשוב להקפיד לא לחמם את התערובת יתר על המידה.
5. מצננים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
6. מקציפים את שארית השמנת ומקפלים לתוך הבלילה הצוננת.
להכנת הבצק:
1. מכינים תבניות אישיות גדולות.
2. מעבירים את חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים לבצק עדין. מוציאים מהמעבד ושמים מעט בידיים. מעבירים למקרר בכלי מכוסה למשך שעה.
3. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
4. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ מעל משטח מקומח היטב. קורצים עיגולים הגדולים מקוטר התבנית. מניחים עיגול בצק בכל תבנית ודוחסים קלות לצורת התבנית. אין צורך בשימון התבניות.
5. אופים במשך כ- 15 דקות ומצננים.
להכנת הזיגוג:
1. את הזיגוג מומלץ להכין צמוד לזמן הרכבת המנה. ממיסים 2 כפיות קפה ב-5 כפיות מים רותחים.
2. מערבבים היטב את תמצית הקפה עם 6 כפות אבקת סוכר עד למרקם סמיך מעט. אפשר להוסיף מים במידה והרוטב סמיך מידי. מערבבים היטב. התערובת נקרשת על המנה לאחר הזיגוג.
להרכבת המנה:
1. מסננים את התפוחים.
2. ממלאים את חלל המאפה בקרם הפטיסיאר, מסדרים בתוכו את פרוסות התפוחים בצורה מדורגת.
3. יוצקים בעזרת כפית מזיגוג הקפה על שולי המאפה
4. מקציפים היטב את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לקראת הסוף כף סוכר.
5. מניחים כף מהקצף במרכז המאפה ומשחימים קלות עם מבער.
6. מפזרים מעט חמוציות סביב.


דרג: