מאפה בצק עלים עם פסטו וגבינת פרומעז

מאפים מלוחים שעושים טוב: פשטידות, קישים, מאפים מלוחים, פיצות, לחמניות גבינה, עוגיות מלוחות, ברוסקטה, בואיקוס ועוד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
מאפה בצק עלים עם פסטו וגבינת פרומעז
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם בצק עלים ( פילאס של מעדנות )
  • 3 כפות רוטב פסטו ( אוליבייה )
  • 1 עגבנייה פרוסה
  • 1/2 גליל קולאז’ פרומעז פרוסה
  • 8 זיתים שחורים מגולענים
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), פורסים את בצק העלים על משטח עבודה לעלה בגודל 30X25 ס"מ. מגלגלים את שולי העלה גלגול אחד פנימה כדי לקבל שוליים מוגבהים. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
2. מורחים את הבצק ברוטב פסטו מסדרים מעל את פרוסות הגבינה, פרוסות העגבניות והזיתים מטפטפים מעל מעט שמן זית.

3. אופים כ- 30 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם.

 

דרג: