מאפה בצק עלים עם בשר טחון וחציל קלוי

מנה בשרית קלה כתוספת או כמנה עיקרית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בצק עלים עם בשר טחון וחציל קלוי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילה (1 ק"ג) בצק עלים צרפתי מרודד
  • למלית:
  • 1/3 כוס שמן
  • 3 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 חצילים קלויים קלופים ומרוסקים
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • מלח
  • פלפל
  • קורט קינמון (לא הכרחי)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • הברשה:
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • 4 כפות שומשום לבן

אופן הכנה:

1. להכנת המלית: מחממים במחבת כבדה שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיתחיל להזהיב.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שישחים.
2. מוסיפים למחבת את החצילים הקלויים והצנוברים, מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומטגנים עוד 5
דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה והביצים, מערבבים ומצננים.
3. מחממים תנור לחום בינוני ( 190 צ. ), מחלקים את הבצק לשניים, לשני שליש ושליש, מרדדים
את החלק הגדול לעלה בקוטר 32 ס"מ מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שוטחים מעל
את המלית בשכבה אחידה.
4. מרדדים את הבצק הנותר לעלה בקוטר 28 ס"מ, מכסים את המלית ומהדקים את שולי שני העלים.
5. טורפים את הביצה עם השמן, מברישים את הבצק, זורים מעל שומשום ואופים כ- 30 דקות עד
שהבצק מזהיב. מגישים פושר.
 
דרג: