מאפה בצק עלים עם בשר וביצי עין

גירסה צבעונית ועשירה ללחמה בעג'ון. רעיון טעים לארוחת ערב משפחתית

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
מאפה בצק עלים עם בשר וביצי עין
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק עלים פרווה של מעדנות מופשר
  • 1 בצל פרוס לטבעות דקות
  • 1 ממרח פלפלים אדומים מתוקים של אוליביה
  • 150 גרם בשר בקר טחון של אדום אדום
  • פלפל חריף פרוס לטבעות
  • 4 ביצים
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, כ-10 דקות.
3. על גבי משטח עבודה, מגלגלים את הבצק ליריעה. מניחים מעל צלחת בינונית ובעזרת סכין חותכים מהבצק מספר עיגולים. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית בזהירות, ובעזרת מזלג, דוקרים את פני הבצק כדי שלא יתרומם במהלך האפייה.
4. מורחים את פני הבצק בממרח הפלפלים המתוקים ומשאירים שוליים ברוחב ½ 1 ס"מ נקיים.
5. מפזרים מעל את טבעות הבצל , הבשר הטחון וטבעות הפלפל החריף ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בעדינות את הביצים ומזליפים שמן זית. אופים בתנור עד שהמאפה אפוי, והבשר והביצים עשויים, כ-20-15 דקות. מגישים מיד.
 
דרג: