מאפה בצק עלים ממולא בגבינה ופטל

מאפה בצק עלים ממולא בגבינה ופטל, מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים מאפה שחום ופריך עם קרם גבינה אפוי, שמקבל חמצמצות נעימה מהפטל וקראנצ'יות מעניינת מהשקדים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בצק עלים ממולא בגבינה ופטל
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 18 מאפים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה ריבועי בצק עלים
  • למלית:
  • 1 שקית (500 גרם) גבינת "כנען" 5% מסדרת השף הלבן
  • 40 גרם (1/2 שקית) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • להגשה:
  • 150 גרם פטל קפוא
  • 30 גרם שקדים פרוסים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מניחים ריבועי בצק עלים בתבנית מרופדת בניר אפייה. מסמנים ריבוע פנימי וסביבו שוליים בני 1 ס"מ בכל ריבוע בעזרת סכין חד.
3. מקציפים את חומרי המלית לקבלת מלית חלקה.
4. עורמים במרכז הריבוע המסומן כף מלית גבינה. מסדרים מעל פטל ומפזרים שקדים.
5. אופים 20 דקות, עד שהבצק אפוי וזהוב, הגבינה מתייצבת והשקדים מזהיבים.
 
דרג: