מאפה בצק עלים וקישואים פרובנסאלי

מאפה קישואים פשוט להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ליטל ארזי \

צילום: ליטל ארזי \

עיצוב: ליטל ארזי

דרג:
מאפה בצק עלים וקישואים פרובנסאלי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית 20X30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • בצק עלים פילאס תורכי "מעדנות"
  • 2 קישואים ירוקים
  • 2 קישואים צהובים
  • 2 כפות ממרח זיתים "אוליביה"
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 2 כפיות זעתר יבש
  • עלי בזיליקום טריים
  • עגבניות שרי אדומות פרוסות
  • פרמז'ן מגורד

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה מניחים את בצק העלים וחותכים אותו לגודל של 24 על 40 ס"מ.
2. בעזרת סכין חדה, לחרוץ בעדינות מסגרת בעובי של 1.5 סמ לאורך כל המלבן.(יש לשים לב שלא חורצים את הבצק עד הסוף) .
3. יש לקחת מזלג ולחורר בעזרתו את הבצק שנמצא רק בתוך המסגרת.
4. מורחים את ממרח הזיתים בתוך המסגרת.
5. בעזרת מנדולינה יש פורסים את הקישואים לפרוסות דקות.
6. מסדרים אותם בתוך המסגרת בשורות, כאשר מניחים פרוסה של קישוא בצבע ירוק ואחריו פרוסה של קישוא בצבע צהוב.
7. מפזרים מעל הקישואים מעט מלח גס, מזרזפים שמן זית ואת הזעתר היבש.
8. אופים כ- 40 דקות על 200 מעלות.
9. בהגשה: מפזרים מעל עלי בזילקום טריים, פרוסות עגבניות שרי ופרמזן מגורד.
דרג: