מאפה בצק עלים וגבינות אישי

מארחים בחג השבועות? קבלו מתכון לא מסובך שישאיר את כולם פעורי פה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בצק עלים וגבינות אישי
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 12 מנות / תבנית שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת בצק עלים "מעדנות"
  • 1 חבילת גבינת קולאז’ פרומעז
  • 1 חבילת גבינת קולאז’ קשקבל
  • 1 קופסת גבינה לבנה 5% תנובה
  • 3 ביצים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים קטן קטן
  • 5 בצלים ירוקים מנוקים ושטופים
  • קומץ אגוז מוסקט

אופן הכנה:

1. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה ומניחים להתקרר, רצוי להניח את המחבת כך שהשמן יתנקז לצד (אחר כך את השמן זורקים).
בינתיים גם מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה חותכים לקוביות את הקשקבל והפרומעז ומוסיפים את הגבינה הלבנה. חותכים את הבצל הירוק דק דק ומוסיפים לקערה. מוסיפים קצת אגוז מוסקט ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
3. מרדדים את בצק העלים וקורצים 24 עיגולים בעזרת כוס.
4. 12 עיגולי בצק מותחים קצת בידיים, ומכניסים לכל שקע בתבנית עיגול אחד, חשוב שהקצוות ישארו בולטים למעלה, כמו כוס.
5. ממלאים את הבצק שבתבנית במלית הגבינות.
6. לוקחים את שאר העיגולים וסוגרים את כוסות הבצק הממולאות, ממש כמו שעושים בפאי. צובטים היטב את השוליים כדי שהמלית לא תנזול החוצה.
7. מברישים את המאפים בביצה טרופה.
8. מכניסים לתנור עד שמשחים. המאפים נשלפים מהתבנית ונראים נפלא, אפשר להגיש בצלחת ועל יד סלט עלי בייבי ירוק ובצל סגול מתובל בשמן שוםשום ומלח בלבד.
דרג: