מאפה בצק עלים בזיגוג תאנים ודבש

מאפה טעים ומתקתק מצויין לאירוח או לפינוק מושלם לאנשים שאוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בצק עלים בזיגוג תאנים ודבש
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילה (של 1 קג) בצק עלים צרפתי 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 25 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
  • 1/4 כוס סוכר
  • למלית:
  • 9 תאנים בינוניות
  • 80 גרם חמאה
  • 6 כפות דבש
  • מיץ מלימון אחד
  • 2/1 כפית קינמון
  • 2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ ( לא הכרחי)
  • לעיטור:
  • אבקת סוכר קינמון

אופן הכנה:

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקמחים משטח עבודה ופורשים עליו את הבצק. יוצרים מהבצק 6 עיגולים בקוטר 11 סמ (בעזרת קערית מרק או צלחת קטנה) ומניחים בתבנית. מחוררים את הבצק בחורים צפופים בעזרת מזלג, מורחים בחמאה המומסת, זורים מעל את הסוכר ואופים במשך כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים.
3. להכנת המלית: שוטפים את התאנים וחוצים לאורך. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את התאנים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את הדבש, מיץ הלימון, הקינמון והג'ינג'ר ומבשלים 3 דקות נוספות.
4. מחלקים את הבצק האפוי על גבי צלחות אישיות, מסדרים מעל 3 חצאי תאנים ויוצקים מעט מהרוטב. מעטרים בקינמון ואבקת סוכר, ומגישים חם.

לגיוון: ניתן להגיש עם גלידת וניל. במקום תאנים ניתן להשתמש ב- 8 תפוחים או אגסים, קלופים, נקיים מליבה וגרעינים, חתוכים לקוביות קטנות, ומזוגגים כפי שמוסבר במתכון בסעיף 3, אך יש צורך לבשלם כ- 10 דקות סה"כ.


דרג: