מאפה בצל ירוק וכרישה בשמנת וגבינה

מאפה מלוח במילוי גבינה עם כרישה, מעדן שכולם אוהבים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בצל ירוק וכרישה בשמנת וגבינה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 180 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • חלמון
  • 3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כרישות פרוסות דק (רק החלק הלבן)
  • 2 כוסות בצל ירוק קצוץ
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות טימין
  • 250 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל (גלעד) מגוררת דק
  • 150 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 100 גרם גבינת תנובה 5%
  • 100 גרם גבינת עמק מגוררת
  • 200 מ"ל קרם פרש
  • 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף קמח

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק כמו במתכון של "קיש גבינת קולאז’ מסוג קממבר וגבינת קולאז’ פרומעז עם צימוקי זיתים".
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
3. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים תוך כדי בחישה כ-10 דקות מוסיפים את עשבי התיבול ומטגנים 3 דקות. מסירים מהאש ושוטחים על הבצק.
4. שמים בקערה את הגבינות, קרם פרש, שמנת לבישול וביצים מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים לתבנית.
5. אופים במשך 45 דקות על המדף התחתון של התנור עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ממתינים 20 דקות, פורסים למנות ומגישים.
 
דרג: