מאפה בלינצ׳ס גבינות ואספרגוס בשמיכת שמנת

הבלינצ׳ס האהוב במילוי מקורי, מרענן ומפתיע

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מיכל אנגלנדר

דרג:
מאפה בלינצ׳ס גבינות ואספרגוס בשמיכת שמנת
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות/תבנית מלבנית 25x35

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לבלינצ'ס:
  • 2/3 כוס קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת לבישול "תנובה" 15%
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • שמן לטיגון
  • למלית :
  • 200 גרם קוטג'
  • 1/4 כוס שמנת לבישול "תנובה" 15%
  • 100 גרם גבינה מלוחה תנובה מגוררת
  • 100 גרם גבינת גלבוע
  • 1.5 כפות אבקת מרק פטריות
  • צרור גבעולי אספרגוס
  • מלח ופלפל
  • לשמיכת השמנת:
  • 20 גרם חמאת "תנובה "
  • 3 כפות קמח
  • 1.5 כוסות שמנת "תנובה" לבישול 10%
  • 1/2 כוס גבינת גלבוע מגוררת
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנה:


1. בלינצ'ס : מערבבים יחד את כל מרכיבי הבלינצ'ס במטרפה למניעת היווצרות גושים
במחבת משומנת (מעט שמן) מכינים את הבלינצ'ס אחד אחרי השני. יוצאים בין 10-12 בלינצ'סים סה"כ
2. מלית : מערבבים את כל חומרי המלית בקערה. לכל בלינצ'ס שמים בערך כף וחצי מלית 
3. קוטמים את קצוות האספרגוס באמצעות כיפופם (האספרגוס יישבר במקום הרצוי, יש לזרוק את הקצה העצי של האספרגוס) וחולטים אותו בסיר אידוי במשך 1 -1.5 דקות 
4. בקצה כל בלינצ'ס עם מלית מניחים ענף אספרגוס ומגלגלים לצורת רול
5. רוטב : ממיסים בקדירה את החמאה, מוסיפים את הקמח ובוחשים במהירות למניעת היווצרות גושים. מסירים מהאש ומוסיפים את שמנת הבישול 10% ולאחר מכן מחזירים לאש ובוחשים עד להסמכת הרביכה
6. מכבים את האש ,מוסיפים את הגבינה הצהובה, מלח ופלפל 
7. מסדרים את גלילי הבלינצ'ס בתבנית זה ליד זה, יוצקים מעל את הרוטב 
8. אופים כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב 

 

דרג: