מאפה בטטות ועגבניות מיובשות

מאפה נימוח, פיקנטי וגבינתי, מורכב מבסיס בצק פילאס ועליו מעטה של בטטות, פלפלים אדומים, שמנתץ גבינה בולגרית ועגבניות מיובשות

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עירית רוזנבלט

דרג:
מאפה בטטות ועגבניות מיובשות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות/תבנית מרובעת 30X30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חב’ (300 גר’) בצק פילאס תורכי מעדנות מופשר
  • למלית:
  • 5–4 בטטות צרות ארוכות וקלופות
  • 4 כפות גדושות עיטורי עגבניות של אוליביה
  • 1 ו-1/2 מיכלי שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • כף חרדל
  • 1 כפית שום כתוש
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת דק
  • 3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים וחתוכים לרצועות
  • לציפוי:
  • כף שמן
  • חלמון ביצה
  • קצח

אופן הכנה:

הכנה:
1. משמנים תבנית. פורסים את הבצק על תחתית התבנית והדפנות כך ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית, מקררים.
2. מכסים את הבטטות במים ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה עד שהבטטות רכות אך מוצקות. מסננים ממי הבישול ומצננים היטב. פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מפזרים את עיטורי העגבניות על הבצק.
3. מסדרים את הבטטות בתבנית בצורת "רעפים", כל פרוסה חופפת לפרוסה הקודמת. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), טורפים בקערה את השמנת, הביצים, החרדל, השום, הגבינה, המלח והפלפל ויוצקים לתבנית.
4. מסדרים את רצועות הפלפלים על הבטטות, מקפלים את שולי הבצק שגלש מעבר לתבנית על המלית, מורחים את הבצק בחלמון טרוף בכף שמן, זורים על הבצק קצח.
5. אופים כ- 45 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
 
דרג: