מאפה בטטות וגבינות

מאפה ממולא לארוחת ערב

מאת: אלינוער מור

דרג:
מאפה בטטות וגבינות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק
  • 1 יוגורט 0% שומן
  • 1 שקית קטנה קמח תופח
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס שמנת לקצפת
  • 1 ביצה
  • למלית
  • 2 בטטות גדולות מבושלות
  • גבינת רוקפור
  • גבינת כפיר
  • גבינה לבנה 5%

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה יוגורט, קמח, מלח וחמאה, מעבדים לבצק גמיש.
2. מכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
4. לגרר ולערבב את הגבינות.
5. מחלקים את הבצק לשני כדורים.
6. מרדדים את הכדור הראשון ומניחים בתבנית פיירקס כתחתית.
7. שופכים מעל את תערובת הגבינות.
8. מועכים את הבטטות ומניחים מעל הגבינות.
9. מרדדים את הכדור השני ומניחים מעל הבטטות, מהדקים היטב את הבצק לתבנית.
10. מערבבים שמנת לקצפת עם ביצה, שופכים מעל הבצק העליון.
11. זורים מעל שומשום.
12. אופים כ 40 - 50 דקות.
דרג: