מאפה בטטות

מתכון של השף ניר צוק: מאפה בטטות מזין. מתאים כתוספת לארוחת חג השבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה בטטות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית פיירקס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג בטטה
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 100 גרם צימוקים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 חבילת פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן במשקל 200 גרם
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1.קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות דקות.
2.מסדרים בתבנית שכבה אחידה של הבטטות.
3.מוסיפים מעל הבטטות קורט פלפל גרוס וקורט מלח, 1/3 מכמות הסוכר וחצי מכמות הצימוקים. חוזרים על הפעולה פעמיים. בשכבה האחרונה לא מוסיפים צימוקים (בכדי שבמהלך האפייה לא יישרפו).
4.יוצקים מעל הבטטות את השמנת, מפזרים את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות) ומכסים בנייר כסף.
5.אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה או עד לריכוך הבטטות.
6.מסירים את נייר הכסף, מפזרים מעל פתיתי עמק ומזהיבים בתנור למשך כ-1/4 שעה.

 

דרג: