מאפה בולגרי של גבינות ויוגורט

מאפה בולגרי של גבינות ויוגורט לארוחה צמחונית

מאת: לאה זהר

דרג:
מאפה בולגרי של גבינות ויוגורט
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת בצק פילו
  • למלית:
  • 1 גבינה צפתית עיזים
  • 1 פטה עיזים 16% שומן
  • 1 גבינה פטה כבשים 5% שומן
  • 1 גבינה פטה כבשים 22% שומן
  • 1 בקבוק יוגורט לשתייה טבעי
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 5 ביצים גדולות
  • להגשה:
  • בקבוק יוגורט עיזים במתיקות מעודנת
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • מעט מלח
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 מלפפונים בינוניים מגוררים גס ומנוקזים מנוזלים
  • קוביית שום כתוש או שן שום גדולה כתושה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים את המלית היטב בקערה.
2. בתבנית 30X20 משומנת מסדרים עלה פילו שמקמטים בידיים .שופכים מצקת מלאה מלית מצופפים וממלאים כך את התבנית. משאירים 2 עלים לציפוי.
3. מכסים בעלים את המאפה ומורחים בחמאה הרכה.
4. אופים עד שיזהיב.
לרוטב:
5. מעבירים את היוגורט לסיר קטן וממיסים בתוכו את הקורנפלור.מבשלים עד שיסמיך ומערבבים כל הזמן.
6. מצננים ומתבלים.
7. מוסיפים את המלפפונים והשמיר.
8. מערבבים היטב מגישים קוביית מאפה עם רוטב קר או פושר ליד.
 

דרג: