מאפה אנטיפסטי

מאפה גבינות וירקות שניתן לגוון לפי העונה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה אנטיפסטי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • החומרים:
  • ½ חבילה (של 600 גרם) בצק עלים חמאה
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות
  • 1 בטטה, חתוכה לפרוסות דקות
  • 1 חציל, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 זוקיני, חתוך לפרוסות דקות
  • ½ בצל סגול, פרוס לעיגולים
  • 8 עגבניות שרי תמר, חצויות
  • 4 פטריות טריות, פרוסות
  • 6 שיני שום שלמות, קלופות
  • 50 גרם גבינה בולגרית מגוררת
  • 50 גרם גבינה צפתית מגורדת
  • ½ גליל (100 גרם) גבינת עיזים חתוכה לעיגולים
  • 3-2 גבעולי רוזמרין (לפי הטעם)
  • מלח גס

אופן הכנה:

1. מחממים תנור מראש לחום גבוה (200 צ.).
2. פורשים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט שמן זית.
3. מערבבים בקערה את הפלפלים, הבטטה, החציל, הזוקיני והבצל עם שמן הזית. מפזרים את הירקות על תבנית אפייה, זורים מעל מלח גס לפי הטעם ואופים כ - 20 דקות עד הזהבה. מצננים.
4. מנמיכים את חום התנור לחום בינוני (180 צ.).
5. מוסיפים לירקות הקלויים את העגבניות, הפטריות והשום, מערבבים ומפזרים על הבצק (יש להשאיר את הקצוות ריקים).
6. מפזרים מעל את הגבינות וגבעולי הרוזמרין ואופים בתנור כ- 20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
7. מגישים חם.
דרג: