מאפה אישי של חציל וגבינת פטה עיזים מוקרם בטחינה וסומק

מאפה אישי שהוא מנה ראשונה נהדרת לאירוח ולחג

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מתכון גולש

דרג:
מאפה אישי של חציל וגבינת פטה עיזים מוקרם בטחינה וסומק
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 1 ביצה קטנה
  • 1/2 כפית קמח תופח
  • מלח
  • 1 כפית עלי אורגנו קצוצים
  • 180 גרם גבינת פיראוס פטה עיזים של תנובה
  • פלפל שחור
  • טחינה גולמית
  • סומק

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור ל180 מעלות.
2. מחממים 3 כפות שמן זית ואת החציל קולפים וחותכים לקוביות 1 על 1 ס"מ.
3. צולים את החציל עם הבצל עד להזהבה ומצננים מעל נייר סופג.
4. מעבירים לקערה ומוסיפים מעל ביצה קטנה טרופה, חצי כפית קמח תופח, מלח, כפית עלי אורגנו טריים קצוצים, גבינת פטה מגורדת, מעט פלפל שחור ומערבבים. .
5. מעבירים לתבניות אישיות קטנות ואופים בתנור.
6. לאחר כ-25 -20 דקות אפייה, מוסיפים מעל כל מאפה חצי כפית של טחינה גולמית ואופים לעוד 5 דקות.
7. מוציאים את המאפים, בוזקים מעט סומק מעל ומגישים חם.
דרג: