מאפה אישי של דבש ותפוח

ראש השנה - מאפה אישי של דבש ותפוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
מאפה אישי של דבש ותפוח
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12-14 מאפים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 ביצים מופרדות
  • 1.5 כפות דבש מלאות
  • 0.5 כוס סוכר
  • 0.25 כוס שמן
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית מלאה אבקת קפה שחור
  • 0.5 כפית סודה לשתייה
  • קורט קינמון
  • קורט ציפורן
  • 1 תפוח עץ

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. קולפים את התפוח וממש לפני הוספתו לעיסת העוגה מגרדים מעל פומפייה גסה וסוחטים קלות עם היד, את הנוזלים שניגרים מוציאים.
2. מכינים כוס קפה שחור (מכפית 1 כפי שצוין במרכיבים), מניחים לגרגרי הקפה לשקוע ומוציאים רק את הנוזל לכוס נפרדת בכמות של 1/3 כוס.
3. מקציפים במיקסר את חלבוני הביצה, כשמתחיל להיווצר קצף יציב מוסיפים 1/4 כוס סוכר.
4. מערבבים בקערה את הקמח עם הסודה לשתייה, הציפורן והקינמון.
5. טורפים היטב במיקסר את החלבונים, במהירות גבוהה. מורידים את המהירות ומוסיפים את הדבש, הסוכר הנותר ומערבבים.
6. מוסיפים לאט את הקמח והקפה. מוסיפים את השמן והתפוח המגורד. מערבבים לעיסה אחידה.
7. מקפלים לבלילה את קצף החלבונים הממותק ומקפלים עד לקבלת עיסה אחידה.
8. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
9. בעזרת כף, ממלאים 3/4 מגובה מנג'טים מס' 4 המיועדים לאפייה, מהבלילה.
10. אופים 10 דקות בחום של 180 מעלות ומורידים את החום ל-160 מעלות ואופים לעוד 15 -20 דקות לערך, לפי התנור. ניתן לבדוק אם המאפים מוכנים ע"י נעיצת קיסם במרכז אחד המאפים, כאשר הקיסם יוצא "יבש" מתוך המאפה והצבע שחום, המאפה מוכן.

דרג: