לפתן פירות קיץ ביין מוסקט

לפתן מרענן עם דובדבנים, שזיפים, תאנים ואפרסקים! מעדן לחך

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לפתן פירות  קיץ ביין מוסקט
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות יין מוסקט לבן
  • 13/4 כוס סוכר
  • 4 פרוסות לימון, עם הקליפה
  • 1 מקל וניל, חצוי
  • 2 מקלות קינמון
  • 3 אפרסקים בינויים, חצויים ומגולענים
  • 3 שזיפים בינוניים, חצויים ומגולענים
  • 200 גרם דובדבנים
  • 4 אגסים זעירים שלמים, קלופים
  • 3 תאנים חצויות
  • 2 כפות זנגביל (ג'ינגר) מסוכר

אופן הכנה:

1. שמים בסיר את היין, הסוכר, פרוסות הלימון, מקל הווניל ומקלות הקינמון ומביאים לרתיחה. 
2. מוסיפים את כל הפירות פרט לתאנים ומביאים לרתיחה. 
3. מבשלים ללא מכסה במשך 10 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את התאנים והזנגביל המסוכר ומצננים. 
4. מקפיאים ומגישים קר.
 
דרג: