לנגוש - סופגניה מלוחה נוסח הונגריה

לנגוש - סופגניה מלוחה נוסח הונגריהבחנוכה אפשר להכין גם סופגניות מלוחות לצד הסופגניות הקלאסיות עם הריבה

מאת: מתכון גולש

דרג:
לנגוש -  סופגניה מלוחה נוסח הונגריה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גרם קמח לבן
  • 200 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 ביצים
  • 35 גרם שמרים
  • 400 מ"ל חלב תנובה פושר
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית שום כתוש
  • גבינת "גלעד – קצ'קבל" של תנובה, מגוררת

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מערבבים את השמרים עם קורט מהסוכר, 4 כפות מהקמח הלבן ומעט מהחלב ויוצרים עיסת בצק מעט סמיכה.
2. מתפיחים עד להיווצרות בועות קלות.
3. בקערת הלישה שמים את שארית הקמח הלבן עם קמח תפוחי האדמה, מערבבים ויוצרים ערמה עם גומה קטנה במרכז.
4. בקערה בצד מערבבים את הסוכר, הביצים, עיסת הבצק והחלב .
5. יוצקים למרכז הגומה.
6. מעל הגומה מוסיפים את המלח ושמן זית.
7. לשים את הבצק מתוך הגומה כלפי חוץ לבצק אחיד, ניתן להוסיף מעט חלב במידה והבצק יבש מעט.
8. מתפיחים במקום חמים לחצי שעה ובעזרת האצבעות לוחצים על פני הבצק כך שיצאו בועות האויר הגדולות.
9. מתפיחים שוב לשעה וחצי.
10. מוציאים מהבצק כדור בינוני ועל השיש מרדדים לעלה בגודל פיתה בערך, בעובי חצי ס"מ.
11. במקביל מחממים שמן לטיגון עמוק.
12. מטגנים את הבצק שרידדנו משני הצדדים ומוציאים עם כף רשת למעל נייר סופג.
13. לאחר דקה מעבירים לצלחת ומעל מפזרים בנדיבות מגבינת הקצ'קבל המגורדת ומגישים מיד חם.

דרג: