לחמניות שום ממולאות בקוביות פיראוס ושמן זית

לחמניות שום טעימות וממכרות עם נגיעות גבינה ושמן זית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחמניות שום ממולאות בקוביות פיראוס ושמן זית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 8-10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3 כפות שמרים שטוחות
  • 3 כפות סוכר שטוחות
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 3 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמית)
  • 2 ביצים גדולות
  • למילוי:
  • כף זעתר
  • כף צ'ילי גרוס
  • קופסת גבינה פיראוס פטה
  • קופסת גבינה פיראוס בולגרית
  • כוס שמן זית
  • ראש אחד של שיני שום קלופים וכתושים
  • כף פלפל שחור
  • כף תבלין לפיצה
  • כף שומשום
  • כף אורגנו

אופן הכנה:

אופן הכנת הבצק:

1. מנפים את הקמח לתוך קערה ומוסיפים שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים מים ולשים ואז מוסיפים שמן וביצה ולשים עד שהבצק לאנדבק יותר.
2. עוטפים בניילון ומתפיחים כ-45 דקות.
3. קורצים מן הבצק כ-20 עד 24 כדורים, מכדררים ומניחים על משטח מקומח. נוטלים כדור אחד ומשטחים לעלה קטן, כך עושים עם כל השאר.
4. ממלאים בקוביית פטה או בולגרית לסירוגין וסוגרים.
5. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן ולאחר מכן מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל-25 דקות בחום של 180-200 מעלות.במוציאים ומיד מורחים בתערובת של התבלינים עם השום הכתוש ומכסים במגבת רטובה שישמרו על פריכותם.
6. מערבבים את שמן הזית עם השום הכתוש והתבלינים.
7. מזלפים מעט מעל הגבינות ומתחילים למלא כפי הנדרש. (שאר התערובת של השמן המתובל נועד למריחה לאחר האפיה).
דרג: