לחמניות קוואקר מתוקות

ארוחת בוקר מושלמת - לחמניות רכות בטעם מתקתק שהולכות נהדר עם חמאה או גבינה. הריח המפתה שהן מפיצות בזמן האפייה מביא אל המטבח את כל בני הבית.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
לחמניות קוואקר מתוקות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס (80 גרם) פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) להכנה מהירה
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים
  • ⅓ כוס (60 גרם) סוכר חום מהודק
  • 25 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות מים בטמפרטורת החדר
  • ½1-¾1 כוסות (215-190 גרם) קמח לחם
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • ½ כוס חמוציות מסוכרות קצוצות או צימוקים קטנים
  • 15-10 גרם חמאה רכה לשימון
  • פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לעיטור

אופן הכנה:

1. מערבבים את פתיתי הקוואקר עם המים הרותחים בקערת המערבל. כשכל המים נספגים בפתיתים מוסיפים סוכר, 25 גרם חמאה ומלח ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את 3 כפות המים ומערבבים היטב. מצננים עד שהתערובת פושרת.
2. מוסיפים לקערה ½1 כוסות קמח ושמרים, ולשים במהירות נמוכה עד שכל החומרים מתערבבים. מגבירים את המהירות לבינונית ולשים במשך 6 דקות נוספות - עוצרים פעם־פעמיים במהלך הלישה ומנקים את דופנות הקערה במרית. מוסיפים עוד קמח לפי הצורך כדי לקבל בצק גמיש וקצת דביק. מוסיפים את החמוציות הקצוצות ולשים במהירות נמוכה כדי להבליע אותן לתוך הבצק.
3. משמנים פנים קערה בכ-5 גרם מהחמאה. בעזרת מרית מעבירים את הבצק לקערה, הופכים את גוש הבצק פעם אחת בקערה המשומנת כדי לשמן אותו בחמאה מכל צדדיו בעזרת מרית מהדקים את הבצק לכדור. מכסים ומשהים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
4. הופכים את הבצק על משטח עבודה משומן במעט חמאה, וטופחים עליו בידיים משומנות כדי להוציא מתוכו את האוויר. מחלקים את הבצק ל־12 חתיכות שוות בגודלן וצרים מכל חתיכה כדור בצק חלק. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה - משאירים רווחים גדולים בין הכדורים. משמנים במעט חמאה את חלקו העליון של כל כדור, חורצים שני חריצים בסכין חדה וזורים מעט פתיתי קוואקר לעיטור. מכסים בניילון ומשהים להתפחה עד שכדורי הבצק מכפילים את נפחם.
5. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את הלחמניות במרכז התנור במשך 25-20 דקות, עד שהן תפוחות ושחומות. מצננים על רשת. הלחמניות מתאימות להקפאה.
דרג: