לחמניות עם מלית בצל

לחמניות במילוי בצל מתקתק

מאת: חנה כהן

דרג:
לחמניות עם מלית בצל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 לחמניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח
  • כף מלח
  • חצי כוס שמן
  • ביצה
  • 2 וחצי כוסות מים פושרים
  • 1 וחצי כפות שמרים יבשים
  • למלית:
  • 5 בצלים חתוכים דק

אופן הכנה:

אופן הכנה:

בצק:
1. לשים בעזרת מערבל חשמלי. מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ומעבדים את הבצק במהירות איטית.
כאשר לשים ביד יש לעבד היטב את הבצק , יש להקפיד שהבצק יהיה רך מאד.
2. משאירים את הבצק חצי שעה לתפוח עד שיכפיל את עצמו.
3. מחלקים את הבצק ל-20 חלקים ומכינים מכל חלק כדור פיתה שטוחה. 
מלית בצל:
4.מטגנים 5-6 בצלים בשמן זית. מוסיפים מלח פלפל ותבלינים לפי הטעם (עדיף זעתר).
5. משטחים את מלית הבצל על חציה של הפיתה ואת הפיתה סוגרים עם האצבעות בצורת תיחום.
6. מסדרים את הלחמניות בתבנית משומנת במרחק של 5 ס"מ זו מזו ומשאירים לתפיחה כ-20 דקות נוספות.
7. מורחים על הלחמניות ביצה ומפזרים מעל שומשום, אופים בתנור בחום בינוני כ-30-20 דקות.
 
דרג: