לחמניות עירית במלית רוקפור ואגסים

פיקנטיות, מתקתקות ורכות-רכות. לחמניות חלב שאי אפשר לעמוד בפניהן.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחמניות עירית במלית רוקפור ואגסים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 16 לחמניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לחמניות
  • 1 ק”ג קמח לחם
  • 1/2 צרור עירית קצוצה דק
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 15 גרם מלח
  • 40 גרם (3 כפות) סוכר
  • 4 חלמונים
  • 240 מ”ל (1 כוס) מים
  • 260 מ”ל (1 כוס + 2 כפות) חלב "תנובה"
  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת ומקוררת
  • למלית
  • 8 אגסים קטנים חצויים (אם משתמשים בגדולים, חותכים לרבעים)
  • 150 גרם גבינת "גליל רוקפור" של "תנובה", מפוררת
  • לזיגוג:
  • 1 חלמון
  • מים
  • מלח
  • לקישוט:
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח עם עירית, שמרים, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה כדקה.
2. מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדי לישה חלמונים, מים, חלב וחמאה מומסת. מערבלים עוד 10 דקות, עד שהבצק יהיה רך וגמיש אך לא דביק.
3. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
4. ממלאים, מתפיחים ואופים: מחלקים את הבצק לכדורים בני 80 גרם כל אחד. ממלאים בכל כדור מחצית אגס וקוביית רוקפור.
5. מסדרים בתבנית מרופדת בניר אפייה.
6. מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. טורפים חלמון עם מים ומלח, מברישים את הלחמניות ומקשטים בפרמזן.
9. אופים 15 דקות או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות.
דרג: