לחמניות חלב בעיטור פרמז'ן

לחמניות רכות ועדינות עם ציפוי פיקנטי של פרמז'ן. מגישים ליד הסלט והמנה העיקרית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחמניות חלב בעיטור פרמז'ן
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 לחמניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 25 גרם (1/2 שקית) שמרית
  • 500 גרם קמח
  • 11/4 כוסות חלב "תנובה" 3%
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית גדושה מלח
  • לקישוט:
  • 2 כפות פתיתי גבינת פרמז'ן "שף הלבן"

אופן הכנה:

הכנה:
1. מערבלים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, עד שמתקבל כדור. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח.
2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים כ-5 דקות. מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. לשים שוב את הבצק ויוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מניחים את הלחמניות על תבנית אפייה מקומחת במרחק של 7 ס"מ בין אחת לשניה. חורצים בכל לחמנייה שני חריצים לצורת איקס באמצעות סכין, מפזרים מעל פתיתי גבינת פרמז'ן ומתפיחים כחצי שעה.
5. אופים 20-15 דקות עד שהלחמניות זהובות. מצננים מעט ומגישים.


דרג: