לחמניות גבינת קולאז' ופיראוס

לחמניות אשר בצקן מכיל מגוון גבינות מובחרות בטעמן, נהדר לגיוון ארוחת בוקר או ערב, לצד חביתה, סלט ירוק וכדומה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחמניות גבינת קולאז' ופיראוס
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10-12 לחמניות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 כף ויקול
  • 1 ביצה
  • 1 גביע שלי יוגורט תנובה
  • 200 מ"ל קרם פרש
  • 300 גרם גבינת פטה פיראוס מגוררת דק
  • 250 גבינת קולאז’ מסוג קשקבל (גלעד) מגוררת דק
  • 150 גרם גבינת תנובה 5%
  • 100 גרם זיתים שחורים קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לבירוש:
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/2 כוס שומשום

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים בקערה את כל החומרים ולשים לבצק אחיד, מכסים בניילון ניצמד ומקררים למשך שעה.
2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
3. צרים מהבצק לחמניות עגולות ומעט פחוסות. עורכים בתבנית אפייה עם רווח של 3 ס"מ בין לחמנייה אחת לשנייה.
4. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, זורים מעל שומשום. אופים כ- 25 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
5. מגישים חם.


דרג: