לחמניות בריוש במילוי גבינה

לחמניות גבינה נימוחות וטעימות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחמניות בריוש במילוי גבינה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 40 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 45 גר' שמרים טריים
  • 6 ביצים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חב' (100 גר') חמאה בטמפרטורת החדר
  • למילוי:
  • 200 גר' פתיתי גבינה צהובה
  • להברשה:
  • 1 ביצה טרופה קלות
  • לציפוי:
  • 100 גר' גבינת פרמז'ן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הבצק: מכניסים את כל החומרים לבצק (מלבד החמאה) לקערת מעבד מזון (משתדלים להרחיק את המלח מהשמרים). מפעילים את מעבד המזון ולשים במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב.
2. חותכים את החמאה לקוביות, מוסיפים לאט תוך כדי לישה, כשתי קוביות בכל פעם, עד שהן מתערבבות בבצק . ממשיכים ללוש כשתי דקות נוספות, מכניסים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לבצק לתפוח כ-20 דקות או עד שמכפיל את נפחו.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים את תבנית האפיה בנייר אפיה. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ובטפיחות קלות מוציאים ממנו את האוויר. יוצרים כדור בגודל פינג פונג ומכניסים למרכז כל כדור כף פירורי גבינה צהובה. סוגרים היטב מסביב כך שהגבינה תהיה במרכז הלחמניה, מהדקים ומניחים בתבנית האפיה במרווחים של 4 ס"מ בין הלחמניות ומתפיחים 20 דקות נוספות.
4. מברישים בביצה ומפזרים מעל הלחמניות פתיתי פרמזן.
5. אופים כ-15 דקות או עד שהלחמניות מוכנות

 


דרג: