לחמניות בצל, גבינה וחמוציות

בין לחמנייה לפוקצ'ה. לחמניות צבעוניות טעימות וקלות הכנה - מעולות לזלילה כמות שהן, או כליווי לארוחה קלה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
לחמניות בצל, גבינה וחמוציות
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 כוסות (500 גרם) קמח לחם ופוקצ'ה (אם אין, קמח לבן רגיל)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית + 2 כפות שמן זית למריחה
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4.5%
  • חצי כוס חלב "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • חצי כוס (20 גרם) פתיתי בצל מטוגן מיובש
  • 40 גרם (קצת פחות מחצי כוס) חמוציות אדומות מסוכרות קצוצות
  • 80 גרם גבינת פקורינו "תנובה" מגוררת גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערת ערבוב.
2. מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים רבע כוס שמן, יוגורט וחצי מכמות החלב ומתחילים ללוש (במיקסר בוו הלישה או ביד). 3. מוסיפים מהחלב הנותר עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
4. מוסיפים את המלח ולשים במשך 8-5 דקות לבצק חלק מאוד וגמיש.
5. מוסיפים את פתיתי הבצל ולשים עד שהם נבלעים בבצק.
6. מוסיפים את החמוציות ושלושה־רבעים מכמות פירורי הגבינה (שומרים את השאר לעיטור) ולשים היטב עד שהם נבלעים בבצק ומפוזרים בו באופן אחיד.
7. יוצרים כדור בצק, מניחים בקערה, מכסים בניילון דביק ומשהים להתפחה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
8. מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפיה.
9. לשים שוב את הבצק, כדי להוציא מתוכו את כל האוויר ומחלקים אותו ל־20 חתיכות שוות בגודלן. יוצרים מכל חתיכה כדור ומשטחים לעיגול.
10. מניחים את העיגולים בתבניות - 10 בכל תבנית - ומברישים אותם בשמן הנותר.
11. מעטרים בפירורי הגבינה הנותרים ומשהים להתפחה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
12. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים את הלחמניות במשך 20-18 דקות, עד שהן זהובות־חומות (בתכנית טורבו אפשר לאפות את שתי התבניות יחד. מחליפים מקומות אחרי 12 דקות אפייה). מוציאים מהתנור ומעבירים לרשת מתכת לצינון.
דרג: