לחמא בעג'ון

מתכון טעים ללחמא בעג'ון בייתי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
לחמא בעג'ון
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • רכיבים:
  • 6 פיתות קטנות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 250 גרם בשר בקר טחון אדום אדום
  • 2 עגבניות, מגורדות בפומפייה
  • חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • 1 כפית רכז רימונים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • להגשה:
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • טחינה

אופן הכנה:

1. חוצים את הפיתות כך שמתקבלים שני עיגולים שווים. 
2. מכינים את המנגל (אם מכינים את המאפים בבית, מחממים את התנור לחום המירבי, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפיתות כשצידן הפרוס פונה כלפי מעלה).
3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, כ-10 דקות.
4. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, בצל מטוגן, רסק העגבניות, עלי הפטרוזיליה הקצוצים ורכז רימונים. מתבלים במלח ופלפל ובעזרת הידיים לשים לתערובת אחידה. 
5. מורחים פיתה בשמן זית ומניחים כף גדושה מתערובת הבשר מעל, משטחים את הבשר כך שהוא מכסה את פני הבצק ומשאירים שוליים היקפיים דקים, חוזרים על הפעולה עם יתר הבשר והפיתות.
מניחים את הפיתות על המנגל (או אופים בתנור) כ- 10 דקות.
סוחטים מעל מעט לימון, מזליפים טחינה ואוכלים חם.
דרג: