לחם תירס ממולא

הסנדוויץ' כבר בפנים. לחם תירס ממולא בממרח גזר מרוקאי ובגבינת שמנת מתובלת בפלפל שחור. קל, מהיר, אלגנטי - וטעים להפליא

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
לחם תירס ממולא
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: כיכר מוארכת 11x30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾ כוס (125 גרם) קמח תירס צהוב להכנה מהירה (אינסטנט פולנטה)
  • ¼1 כוסות (310 מ"ל) חלב
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות קמח תירס לציפוי התבנית
  • 1 כוס קמח
  • ½ כף (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 5 כפות (75 מ"ל) ממרח גזר מרוקאי
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס
  • ½ כפית גרגרי כמון

אופן הכנה:

1. מודדים את קמח התירס לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את החלב ומערבבים. משהים לספיגה למשך 15 דקות. בינתיים מכינים את השאר.
2. משמנים היטב תבנית מוארכת עמוקה 11x30 ס"מ בכף שמן זית, וזורים על תחתיתה ועל דופנותיה 2 כפות קמח תירס. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. טורפים את הביצה עם השמן. מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות).
3. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת קמח התירס ומערבבים ערבוב קצר, רק עד שהקמח נרטב. מוסיפים את תערובת הביצה והשמן, ומערבבים ערבוב קצר ככל האפשר כדי לאחד את המצרכים - הבצק לא צריך להיות חלק.
4. מורחים חצי מכמות הבצק על תחתית התבנית, ומגביהים מעט את השוליים מסביב, כדי ליצור מעין דופנות בצק נמוכות. מורחים את ממרח הגזר על הבצק. בעזרת 2 כפיות מפזרים את גבינת הפלפל על ממרח הגזר ומחליקים מעט. מכסים בבצק התירס הנותר. מיישרים ומחליקים את פני הבצק.
5. אופים במרכז התנור במשך 10 דקות. זורים את הגבינה המגוררת ואת גרגרי הכמון על פני הלחם, ואופים במשך 10 דקות נוספות. מצננים את בתבנית עד שהלחם פושר. מוציאים את הלחם מהתבנית, ומעבירים לקרש חיתוך או למגש. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר.
דרג: