לחם תאנים

לחם משובץ קרעי תאנים, תוספת נהדרת לסלט ירוק או לצד יוגורט

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחם תאנים
עד 20 דקות

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 פרוסות/תבנית אינגליש קייק

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ו-1/2 כוסות תאנים קצוצות גס
  • 1/4 כוס שרי או ברנדי
  • 1 ו-2/3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 ביצים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מערבבים בקערה את התאנים עם יין השרי ומשהים 15 דקות.
2. בקערה נוספת, מערבבים אגוזים, קינמון, אגוז מוסקט, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. בקערת המערבל טורפים ביחד את השמן והביצים, מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים לעיסה אחידה. מקפלים פנימה, ידנית, את התאנים והשרי.
4. משטחים את העיסה בתבנית מלבנית משומנת (אינגליש קייק) ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ- 75 דקות.
5. משהים 10 דקות בתבנית ואחר כך הופכים על גבי רשת (כדי שהתחתית לא תהיה לחה).
דרג: