לחם של סבתא

כיכרות לחם של פעם, טעים ונימוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
לחם של סבתא
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים:
  • 1 ק"ג קמח ללחם – פחות כוס אחת.
  • 1 כוס קמח מלא
  • 4 פרוסות לחם מלא ישן, שיש בו סובין - הושרו במים ונסחטו.
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים - אצלי זה- 10 גר'.
  • 40 מ"ל שמן רגיל
  • 3.5- 4 כוסות מי ברז רגילים (אצלי הכוס הפעם של 200 מ"ל)

אופן הכנה:

הכנה:
1. מנפים את הקמח, ממיסים שמרים במעט מהמים. מניחים להתפחה, סוחטים לחם, מפוררים, לשים הכל יחד עד לקבלת בצק רך וגמיש ונעים לעבודה.
2. מתפיחים לאט! עד להכפלת הנפח. אם יום חם מדי, מתפיחים בחדר קריר או מתפיחים לאט במקרר.
3. לאחר התפיחה להוציא אויר מהבצק. אין צורך ללוש שוב. מעצבים את הצורה של הכיכר שרוצים.
4. אופים בתנור חם. על 175 מעלות.
 
דרג: