לחם שיפון שטוח מצופה גרעינים

לחם שיפון בריא וטעים להפליא, רך ואוורירי בפנים וקראנצ'י בחוץ

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
לחם שיפון שטוח מצופה גרעינים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 כיכרות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1 כוס (120 גרם) קמח שיפון מלא
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • ⅓1 (335 מ"ל) כוס חלב "תנובה" פושר
  • 2 כפות דבש נוזלי
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות מלח הימלאיה או מלח ים
  • לציפוי:
  • 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
  • 2 כפות גרעיני דלעת קלופים
  • 2 כפיות גרגרי שומשום לבן
  • 1 כפית גרגרי שומשום שחור (אפשר להחליף בקצח)
  • 4 כפות שמן זית

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מרכיבים את וו הלישה על ראש המיקסר. מנפים את שני סוגי הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים ומערבבים.
2. מוסיפים לקערה חלב, דבש ושמן זית, ולשים במהירות נמוכה עד שהמצרכים מתאחדים.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית במשך 10 דקות - עוצרים פעמיים־שלוש במהלך הלישה ומנקים את דופנות הקערה במרית. הבצק המוכן צריך להיות גמיש ולא דביק. אם הוא רך מדי מוסיפים עוד כפית או שתיים של קמח; אם הוא נוקשה מדי, מוסיפים כפית או שתיים של מים.
4. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, ולשים לכדור חלק. משמנים קערה במעט שמן זית, מניחים בתוכה את כדור הבצק ומשמנים את פניו. מכסים בניילון ומשהים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מרפדים 2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מערבבים את הגרעינים עם השומשום בצלחת שטוחה גדולה.
6. הופכים את הבצק על לוח חיתוך גדול, ולשים כדי להוציא מתוכו את כל האוויר.
7. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים. צרים מכל חלק גליל באורך 15 ס"מ, ומשטחים בלחיצות בעקב כף היד לאליפסה שמידותיה 10 על 20 ס"מ בערך.
8. טובלים את חלקה העליון של כל אליפסה בתערובת הגרעינים ומניחים בתבנית על הצד הלא מצופה. מהדקים את הגרעינים אל הבצק בלחיצות בעקב כף היד, ומשטחים ומותחים את אליפסת הבצק עוד קצת - לרוחב 12 ס"מ ולאורך 28 ס"מ. זורים את שאריות תערובת הגרעינים על הכיכרות המשוטחות ומהדקים.
9. בסכין חדה מסמנים 8-6 חתכים אלכסוניים עמוקים (עד חצי עומק הבצק) לרוחב כל אליפסה. מכסים את התבניות ומשהים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
10. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות. רצוי בתכנית טורבו, כדי שאפשר יהיה לאפות את 2 התבניות יחד). מברישים כל כיכר בכף שמן זית - בזהירות, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק התפוח.
11.  אופים במשך 25-20 דקות, עד שהכיכרות משחימות. אחרי 15 דקות אפייה מסובבים את התבניות 180 מעלות ומחליפים מקומות - עליונה למטה ותחתונה למעלה. מוציאים מהתנור ומעבירים את הכיכרות לצינון על רשת מתכת. 
דרג: